Isnin, 29 Julai 2013

Petua Mendapatkan Anak

Anak merupakan satu anugerah Allah yang sangat bernilai buat ibu dan ayah. Anak juga merupakan satu tanggungjawab yang sangat besar bagi seorang yang bergelar ibu dan ayah. Ramai yang ingin memiliki anak tapi belum mendapat keizinan ILAHI.
 

Terdapat 5 petua yang boleh diamalkan :

1. Berdoa kepada Allah S.W.T
Doa yang boleh diamalkan adalah Surah Maryam, ayat 1-15 yang mengisahkan tentang Nabi Zakaria yang sekian lama tidak dianugerahkan zuriat dengan keadaan isterinya yang mandul. Berkat doa dan kesungguhan, akhirnya Baginda dianugerahkan zuriat. Anda juga digalakkan memperbanyakkan sedekah.

2. Melihat waktu subur
Waktu terbaik untuk melakukan hubungan seks adalah sangat penting. Setiap pasangan perlu mengetahui bila saat ovulasi. (iaitu hari ke-14). Pada saat ini, tahap kesuburan adalah paling tinggi. Namun begitu,  hubungan seks sebelum ovulasi lebih baik berbanding selepas ovulasi.

3. Menjaga Kesihatan dan Makan makanan bergizi.
Anda boleh cuba mengamalkan minum susu kambing dan buah kurma. Hindari dari mengambil makanan segera dan minuman ais. Anda juga digalakkan mengambil makanan tambahan seperti vitamin,kalsium, zat besi dll. Banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran :)
  
4. Hindari Stress
Hindari dari menangguhkan kerja yang boleh membuatkan anda stress. Sekiranya kerja/tugasan anda dapat diselesaikan secara teratur dan tepat pada masa, anda mungkin dapat mengelakkan stress. Anda boleh juga merancang untuk melancong atau bercuti setelah menyelesaikan tugas sebagai hadiah untuk diri sendiri.

5. Jika kesemua cara di atas telah dilakukan, namun masih juga tidak berjaya, jumpalah pakar yang berpengalaman. Anda juga perlu sentiasa berfikiran positif dan yakin rezeki datang dari Allah. Jangan mengeluh. Apa yang berlaku adalah yang terbaik dari Allah S.W.T untuk anda. Bersabarlah :)

1 comments:

 1. My Name is Helen Morgan, Daripada United Kingdom. Saya ingin berkongsi testimoni saya dengan orang ramai tentang apa yang doktor ini dipanggil Dr okojie rohani baru sahaja lakukan untuk saya, orang ini baru sahaja dikembalikan suami Ex saya kalah kepada saya dengan ejaan yang besar, saya telah berkahwin dengan seorang lelaki yang dipanggil Morgan kami telah bersama-sama untuk masa yang panjang dan kita sayangi diri kita sendiri tetapi apabila saya tidak dapat memberi kanak-kanak selama 2 tahun dia meninggalkan saya dan memberitahu saya bahawa dia tidak boleh terus lagi maka saya kini mencari cara untuk mendapatkan kembali sehingga saya melihat seorang testimoni tentang perkara ini doktor yang sama di internet mengenai bagaimana dia telah sembuh penyakit begitu banyak dan membantu orang lain dengan masalah yang sama, maka anda tidak akan percaya ini apabila saya dihubungi lelaki ini ke atas masalah saya dia bersedia musim ini dan dua hari selepas dia diberitahu saya bahawa beliau melalui dengan ejaan yang bekerja suami saya hilang kembali dengan lebih cinta di matanya, dan selepas sebulan saya terlepas bulan saya dan pergi untuk ujian dan keputusan yang dinyatakan sedang hamil am gembira hari ini adalah seorang ibu kepada seorang bayi Boy , dia berkata, saya juga akan hamil lagi jika saya ingin mengucapkan terima kasih sekali lagi doktor yang hebat untuk apa yang anda telah lakukan untuk saya, jika anda berada di luar sana mencari mana-mana jampi atau penyembuhan:

  (1) Eja untuk perlindungan dari bahaya

  (2) untuk Eja sihir

  (3) Eja cinta seks yang sama

  (4) Eja untuk penyembuhan penyakit

  (5) Eja untuk halimunan

  (6) Eja untuk kekayaan dan kemasyhuran

  (7) Spell untuk mendapatkan pekerjaan yang baik

  (8) Eja cinta yang kuat dan hubungan

  (9) Eja untuk membawa kembali bekas anda

  (10) Eja untuk hamil

  Anda boleh menghubungi doktor yang hebat ini pada drokojiehealinghome@gmail.com e-mel dan mendapatkan semua masalah anda diselesaikan .....

  BalasPadam