Khamis, 1 Mac 2012

Kisah Nasi Lemak II


Assalamualaikum dan Selamat Malam,

Semoga rakan-rakan semua sihat hendaknya. Anda suka nasi lemak? Jika persoalan itu ditujukan pada saya, pastinya jawapannya YA... tetapi... kali ini persoalan itu bukan untuk dibincangkan. Apa yang ingin dikongsi ialah kisah saya sebagai seorang penjual nasi lemak. Hahaha... Percayalah. Ini kisah benar!

Persediaan bahan sebelum memasak.


Penting : Utamakan kebersihan!

Nasi lemak dan sambal yang telah siap dimasak.

Persediaan sebelum proses pembungkusan dilakukan.

Nasi lemak yang telah siap sedia untuk dijual.

Persediaan bahan untuk memasak bermula jam 11.00 pagi. Alhamdulillah, lebih kurang 50 bungkus nasi lemak habis dijual setiap hari. Sesiapa yang berminat, sila datang berkunjung ke gerai kami di Jalan Kristal Seksyen 7 Shah Alam. Harga RM1.50/bungkus. Gerai dibuka bermula jam 4.00 petang sehingga 7.00 malam. Kami juga sedia menerima tempahan. Tel : 012-901 9697.

Nak resepi? InsyaAllah di masa akan datang.

Lain-lain kisah nasi lemak >> Kisah Nasi Lemak

3 comments:

  1. Gambar cantik dan penyediaan pun nampak bersih!!

    BalasPadam
  2. jahajahatable & Hanif:

    cubalah nasi lemak ni :)

    BalasPadam