Selasa, 17 April 2012

Al-Quran Sebagai Pembela

 Assalamualaikum W.B.T,

Abu Umamah r.a. berkata : "Rasulullah s.a.w. telah menganjurkan supaya kami semua mempelajari Al-Quran, setelah itu Rasulullah s.a.w. memberitahu tentang kelebihan Al-Quran." Telah bersabda Rasulullah s.a.w.: "Belajarlah kamu akan Al-Quran, di akhirat nanti dia akan datang kepada ahli-ahlinya, yang mana di kala itu orang sangat memerlukannya. "Ia akan datang dalam bentuk seindah-indahnya dan ia bertanya, "Kenalkah kamu kepadaku?" Maka orang yang pernah membaca akan menjawab : "Siapakah kamu?"


Maka berkata Al-Quran : "Akulah yang kamu cintai dan kamu sanjung, dan juga telah bangun malam untukku dan kamu juga pernah membacaku di waktu siang hari." Kemudian berkata orang yang pernah membaca Al-Quran itu: "Adakah kamu Al-Quran?" Lalu Al-Quran mengakui dan menuntun orang yang pernah membaca mengadap Allah s.w.t. Lalu orang itu diberi kerajaan di tangan kanan dan kekal di tangan kirinya, kemudian dia meletakkan mahkota di atas kepalanya. Pada kedua ayah dan ibunya pula yang muslim diberi perhiasan yang tidak dapat ditukar dengan dunia walau berlipat ganda, sehingga keduanya bertanya : "Dari manakah kami memperolehi ini semua, pada hal amal kami tidak sampai ini?" Lalu dijawab : "Kamu diberi ini semua kerana anak kamu telah mempelajari Al-Quran."


*****Al-Quran Digital Al-Rayyan*****

Teknologi Terbaru Al Quran Digital, Kini anda berpeluang memperbetulkan Semua Bacaan Al-Quran Anda. Secara tidak langsung Masalah anda akan selesai serta merta..!
Apa Itu Al-Quran Digital ?

AL-QURAN READ PEN ialah pen yang BOLEH MEMBACA AL-QURAN tetapi ia tidak boleh menulis. Apabila read pen ini disentuh pada mana-mana Ayat Al-Quran atau pada mana-mana Surah, maka pen tersebut akan membacanya.

Dengan memiliki Quran digital ini anda mampu mempelajari cara bacaan yang betul dan seterusnya membaiki bacaan anda sendiri. Anda juga mempunyai alat bantuan yang boleh membantu anda mengajar ahli keluarga anda meningkatkan mutu bacaan mereka. Malah mereka boleh mempelajari quran dengan sendiri dengan bantuan quran digital ini.


Harga & Kos Penghantaran
Harga: RM290.00
Kos Penghantaran: PERCUMA

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
Tel: 012-901 9697 (SMS amat digalakkan)

 MY FIRST AL-QU’RAN (Quran For Kids) >> KLIK SINI
 AL-QURAN DIGITAL Al-RAYYAN >> KLIK SINI

0 comments:

Catat Ulasan