Mutiara Kata

"Jangan biarkan perahu hanyut tak berpenghuni nanti hanyutnya tidak singgah ke pelabuhan".

Mutiara Kata

"Rezeki... ada di mana2, datang tanpa diduga, tepat pada masa, yg penting, usaha dan tawakkal".

Mutiara Kata

"Esok pasti ada tetapi esok belum pasti untuk kita. Beringat-ingatlah untuk menghadapi esok yang pastikan mendatang".

Mutiara Kata

"Jangan mengukur kebijaksanaan seseorang hanya kerana kepandaiannya berkata-kata tetapi juga perlu dinilai buah fikiran serta tingkah lakunya".

Mutiara Kata

"Jangan sekali-kali kita meremehkan sesuatu perbuatan baik walaupun hanya sekadar senyuman".

Selasa, 5 Disember 2017

BATUK BERKAHAK, SELSEMA, TANTRUM, KEMBUNG PERUT, SUSAH TIDUR MALAM

ADAKAH ANAK KECIL MAMA BATUK BERKAHAK, SELSEMA, TANTRUM, KEMBUNG PERUT, SUSAH TIDUR MALAM?







Mama mencari penyelesaian ini???
- Anak kerap terjaga pada waktu malam dan tidur tak lena.
- Anak selalu kembung atau sembelit.
- Anak batuk berkahak, selesema dan demam.
- Anak selalu merengek dan meragam.

Jika 'Ya', jangan risau!

Kami ada jawapan untuk selesaikan masalah mama!

Apa Kata Mereka?

"Tiba2 je mengamuk, jerit2 sebab adik nyakat dia. Ummi sapu BALM CALM tak sampai 2 minit terus diam dan relax. Amazing!!! Memang menjadi. Alhamdulillah."
-Puan Saudah, Petaling Jaya

"Selsema baby...2,3 kali sapu BALM CF keluar hingus.BALM TUMMY pun serasi. Baby tak meragam. BALM SLEEP, kakak baby pakai saing ayah dia pakai...ayah yang tido dulu, kakak baby tak tido2 lg:)"
-Puan Syaffaridah, Johor Bahru

"Lepas sapu balm kt baby dalam pantang ni nampak dah ada perubahan. Anak yang sulong tu pun dah kurang batuk sejak sapu BALM CF"
-Puan Saadah, Kuala Terengganu

Ada 4 jenis balm yang dapat membantu mama:

1. Masalah anak kerap terjaga pada waktu malam dan tidur tak lena.
   - Mama boleh sapu balm Sleep Time pada tulang belakang, tapak kaki, nadi belakang telinga serta pergelangan tangan anak.
   - Balm ini mengandungi minyak pati yang dapat seimbangkan hormon tidur dan hormon sedar. Malah memberikan tidur lena dan berkualiti.

2. Masalah anak selalu kembung atau sembelit.
   - Mama boleh sapu balm Tummy Time / T-rub pada perut dengan urutan 'i love u' dan tapak kaki anak.
   - Balm ini membantu anak yang mengalami masalah perut seperti kembung, sembelit dan cirit-birit.

3. Masalah anak batuk berkahak, selesema dan demam.
   - Mama boleh sapu balm Coughflu Time / Cf-rub pada hidung, tulang belakang, dada dan tapak kaki anak.
   - Balm ini membantu mencairkan kahak, mengurangkan selesema dan suhu ketika demam.

4. Masalah anak selalu merengek dan meragam.
   - Mama boleh sapu balm Calm Time pada tulang belakang, tapak kaki, nadi belakang telinga serta pergelangan tangan anak.
   - Balm ini memberikan keselesaan, mengurangkan tekanan, mengurangkan keletihan dan bantu anak lebih tenang.

Balm ini sesuai untuk seisi keluarga.
TIADA bahan kimia dan selamat.
Mudah dibawa ke mana-mana.

Apa tunggu lagi, jangan lepaskan peluang hebat ini.
Dapatkan set lengkap 4 dalam 1 pada harga jimat hari ini!
Mama dapat JIMAT sebanyak RM39 tau.

Mama boleh terus whatsapp sekarang :)

http://TasneemBalm.wasap.my
http://TasneemBalm.wasap.my
http://TasneemBalm.wasap.my

Rabu, 1 November 2017

7 Tips Pemakanan Sihat Untuk Anak

7 Tips Pemakanan Sihat Untuk Anak


1. Seimbangkan makanan bagi semua jenis kumpulan makanan seperti karbohidrat,protein dan lemak.

2. Hindarkan makanan ringan kerana boleh menjejaskan kesihatan dan pertumbuhan anak-anak.

3. Banyakkan minum air masak kerana penting untuk fungsi fisiologi tubuh serta
dapat mengawal suhu badan dan dapat mengeluarkan toksik yang berlebihan dalam badan.

4. Wajibkan sarapan pagi  kerana ia merupakan sumber bekalan tenaga
agar tumpuan anak-anak terhadap aktiviti seharian tidak terjejas.

5. Sekat minuman berkarbonat kerana mengandungi kandungan gula yang tinggi
yang boleh menyebabkan anak menjadi hiperaktif dan tidak dapat memberi tumpuan.

6. Tingkatkan aktiviti fizikal dengan menggalakkan anak-anak bermain di luar rumah
seperti bermain di taman permainan.

7. Bijak dalam membeli makanan dengan membaca label makanan yang dibeli.
Pastikan ia rendah kalori, kurang gula dan lemak.

Selasa, 31 Oktober 2017

6 Tips Dapatkan Tidur Berkualiti Untuk Anak

6 Tips Dapatkan Tidur Berkualiti Untuk Anak


1. Tidur pada waktu yang tetap.
2. Buat sesuatu yang menenangkan.
3. Jaga pemakanan atau ambil makanan berkhasiat.
4. Selesakan diri dengan keadaan bilik tidur.
5. Limitkan waktu tidur di siang hari.
6. Elak menonton televisyen sebelum tidur.

Jumaat, 27 Oktober 2017

8 Tips Untuk Kawal Penggunaan Gajet Pada Anak-anak

8 Tips Untuk Kawal Penggunaan Gajet Pada Anak-anak


1. Elakkan gajet pada bayi dan anak-anak kecil bawah 2 tahun.
2. Banyakkan aktiviti bersama anak-anak.
3. Jangan biarkan TV terpasang sepanjang masa. Hadkan masa menonton TV.
4. Luangkan masa menonton movie bersama anak-anak.
5. Beri perhatian sepenuhnya ketika bersama anak.
6. Sentiasa berkomunikasi dengan anak-anak untuk kemahiran berfikir.
7. Fokus tentang masalah anak dan jangan ambil mudah.
8. Tetapkan masa tidur anak.

Khamis, 26 Oktober 2017

8 Kesan Buruk Penggunaan Gajet Yang Tak Dikawal Di Kalangan Anak-anak

8 Kesan Buruk Penggunaan Gajet Yang Tak Dikawal Di Kalangan Anak-anak


1. Susah untuk fokus dan cepat hilang fokus.
2. Susah untuk mengingat, bermasalah dalam membuat keputusan.
3. Sakit kepala, sakit mata/masalah penglihatan dan sakit belakang serta leher.
4. Tekanan seperti cepat mengamuk, pemarah, agresif.
5. Masalah berkomunikasi seperti kurang komunikasi dengan ibubapa, lambat bercakap, tidak pandai bergaul.
6. Fungsi badan tak bergerak aktif, fungsi otak juga merosot kerana kurang berfikir.
7. Pembelajaran terganggu.
8. Anak susah tidur awal menyebabkan gangguan waktu tidur/ tak cukup tidur.