Mutiara Kata

"Jangan biarkan perahu hanyut tak berpenghuni nanti hanyutnya tidak singgah ke pelabuhan".

Mutiara Kata

"Rezeki... ada di mana2, datang tanpa diduga, tepat pada masa, yg penting, usaha dan tawakkal".

Mutiara Kata

"Esok pasti ada tetapi esok belum pasti untuk kita. Beringat-ingatlah untuk menghadapi esok yang pastikan mendatang".

Mutiara Kata

"Jangan mengukur kebijaksanaan seseorang hanya kerana kepandaiannya berkata-kata tetapi juga perlu dinilai buah fikiran serta tingkah lakunya".

Mutiara Kata

"Jangan sekali-kali kita meremehkan sesuatu perbuatan baik walaupun hanya sekadar senyuman".

Sabtu, 25 Julai 2015

Rahsia Kunyit Penawar Penyakit


ORANG RAMAI disarankan mengamalkan pengambilan kunyit dengan mempelbagaikan penggunaannya dalam diet seharian.


RAMAI yang tidak sedar di sebalik simbolik warna kuning emas, kunyit yang merupakan tumbuhan yang mempunyai 1,001 khasiat yang mampu mencegah dan mengurangkan penderitaan akibat penyakit-penyakit berprofil tinggi seperti kanser, Alzheimer dan diabetes.
Jika diteliti, kanser prostat merupakan kanser kedua terbesar yang mengancam nyawa lelaki di Amerika Syarikat dengan jumlah kes kira-kira 500,000 setiap tahun.
Sebaliknya kanser tersebut jarang berlaku dalam kalangan lelaki India yang banyak mengamalkan pemakanan berasaskan kari, rempah ratus dan sayur-sayuran dalam masakan mereka.
Kunyit atau nama saintifiknya, Curcuma longa banyak digunakan dalam perubatan tradisional Melayu seperti menghilangkan gatal-gatal, kesihatan dalaman wanita dan pelbagai lagi.
Curcuma longa bukan sekadar merawat simptom-simptom kecil alahan atau herba untuk wanita selepas bersalin sebaliknya fungsi universal merangkumi semua golongan.
Menurut pengkaji herba dari Universiti Oxford, Profesor Gerard Bodeker, kunyit antara herba yang tinggi khasiat dan telah banyak kajian dilakukan mengenainya.
Menurut Bodeker, kunyit mempunyai bahan aktif yang dikenali sebagai kurkumin yang berperanan untuk mencegah dan mengurangkan penderitaan pesakit seperti kanser prostat, payudara dan merendahkan kadar kolesterol.
“Bahan aktif ini juga mampu menguatkan sistem imun atau pertahanan badan untuk menangkis serangan penyakit serta bersifat antioksidan yang boleh menjadikan kulit seseorang menjadi awet muda dengan pengambilan yang konsisten.
“Radikal bebas yang menjadi penyebab kanser juga boleh dineutralkan melalui antioksidan yang terkandung dalam herba pelbagai guna ini,” ujar beliau.
Bodeker yang turut mengamalkan minum jus kunyit menjelaskan, kunyit perlu dilihat sebagai herba yang bukan semata-mata untuk perubatan tradisional tetapi mempunyai potensi untuk dimajukan sebagai penawar pelbagai penyakit.
Curcuma longa mengandungi komponen bioaktif polyphenol membantu untuk mencegah tanda awal kanser dan merosakkan sel kanser yang bermutasi.
Kurkumin yang bertindak mengganggu proses mutasi sel kanser ini menyebabkan sel-sel tersebut tidak dapat mengembang atau menjadi lembap dan kurang aktif terutamanya kanser payudara dan prostat.
Tambahnya, kunyit mempunyai pakej yang cukup lengkap dalam penjagaan badan manusia, iaitu untuk menjaga kesihatan dan kecantikan yang menjadi idaman setiap orang.
Generasi muda perlu sedar tentang kepentingan herba ini dan kembali mengamalkan tradisi perubatan yang pernah diamalkan oleh generasi terdahulu serta mempelbagaikan penggunaannya dalam diet harian.
Mereka perlu sedar bahawa herba dan ulam-ulaman merupakan penawar semula jadi yang tidak boleh dipertikaikan khasiatnya terhadap kesihatan manusia.
Bodeker telah melakukan kajian tentang herba dan perubatan tradisional lebih 20 tahun dan mengkaji tentang herba kunyit kira-kira 10 tahun.
Penulis buku bertajuk Health and Beauty from The Rainforest itu juga banyak mengulas tentang khasiat-khasiat herba yang terdapat di Malaysia.
Beliau turut menyarankan supaya usaha membukukan khasiat herba dan ulam-ulaman yang menjadi amalan masyarakat terdahulu dibukukan supaya ia tidak lenyap ditelan zaman.
Jelasnya, masyarakat kini dan akan datang perlu tahu tentang khasiat dan peranannya. Ilmu perubatan tradisional adalah khazanah berharga untuk generasi kita.

Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my 
Hakcipta terpelihara 

Sabtu, 4 Julai 2015

Permata Suri

Wanita pada zaman moden ini sibuk kerjaya masing-masing dan cuba dengan sedaya upaya untuk menyeimbangkan kerjaya dan kehidupan rumahtangga. Justeru itu, ramai wanita yang mengalamai cabaran untuk mengekalkan kesihatan. Kaum wanita sering menghadapi masalah Pre-menstrual syndrom, PMS (masalah sebelum haid), senggugut, keletihan dan sebagainya.

Permata Suri ialah satu produk yang ditingkatkan kualitinya untuk membantu kaum hawa untuk mengekalkan kesihatan and mencari kepuasan hidup, kejelitaan dan kecergasan terutamanya dalam kehidupan rumahtangga.

Keistimewaan:


  • Mempertingkatkan keintiman seksual
  • Mengurangkan masalah fisiologi wanita seperti sakit haid dan keputihan
  • Menegangkan otot terutamanya di kemaluan, perut dan payudara. 


Maklumat tambahan:


  • Untuk mendapatkan kesan yang lebih baik dan cepat, elakkan daripada mengadakan hubungan kelamin semasa 3 hari pertama pengambilan
  • Banyakkan minum air sepanjang pengambilan produk ini
  • Simpan di peti sejuk selepas dibuka(330ml x 1 botol)
RM54.00

Ahad, 28 Jun 2015

Rawat Pneumonia dengan Cendawan Susu Harimau

Perkasakan Paru-paru dengan Herba Khazanah Negara

Testimoni:
Pada tahun 2014, saya telah disahkan mengidap pneumonia (kulat dalam paru-paru) oleh doktor. Akibatnya saya mengalami muntah berdarah, dan badan saya mudah penat.

Pada bulan Oktober tahun yang sama, saya telah mendapat tahu tentang Well3 Tiger Milk Mushroom. Saya mengamalkan produk ini setiap hari, satu kapsul. Hasilnya, badan saya rasa lebih bertenaga, dan saya tidak lagi mengalami muntah darah. Lebih menarik lagi, saya bersyukur kerana masalah kesihatan saya telah pulih dalam tempoh menerima rawatan doktor.

Affendi Muhd Noh, 50 Tahun
Peniaga
Masalah Kesihatan : Pneumonia


Pneumonia adalah jangkitan paru-paru yang biasa disebabkan oleh bakteria,virus dan kulat. Ia boleh menyebabkan anda sakit, batuk, demam dan sukar bernafas. Pneumonia biasanya tercetus apabila kuman masuk ke dalam paru-paru melalui pernafasan. Jangkitan lebih mudah terjadi apabila daya ketahanan badan lemah,berlaku pencemaran udara melalui pemanasan dan memasak menggunakan bahan api biojisim seperti kayu atau najis binatang, serta perokok sekunder. Anda juga boleh menghidap jangkitan ini selepas mendapat demam atau selesema. Penyakit ini boleh dielakkan menerusi imunisasi, zat mencukupi, dan menangani faktor persekitaran. -Sumber dari American Lung Association, dan World Health Organization (WHO).

Lignosus rhinoceros, atau lebih dikenali sebagai Cendawan Susu Harimau (Tiger Milk Mushroom), adalah herba khazanah negara. Ia digunakan secara meluas oleh komuniti pribumi di Semenanjung Malaysia bagi merawat pelbagai jenis penyakit. Kajian saintifik telah menunjukkan bahawa herba ini mempunyai kesan anti-inflamasi, antioksidan, dan kawalan imun yang tinggi. Cendawan Susu Harimau dapat merangsang daya ketahanan sekunder sistem imun badan ke tahap optimal bagi melawan bendasing atau bahan luaran. Hasilnya, badan kita menikmati daya imun yang lebih kuat bagi menangkis masalah pernafasan disebabkan oleh bakteria dan virus.


30 x 250mg (per capsule)


LiGNO Cendawan Susu Harimau   : RM169.60 + RM10 (Penghantaran)
Jika berminat/ sebarang pertanyaan : Hubungi 014-606 9996

15 x 21g
White Coffee Cendawan Susu Harimau : RM38.15 + RM10 (Penghantaran)
Jika berminat/ sebarang pertanyaan   : Hubungi 014-606 9996

Isnin, 22 Jun 2015

7 Makanan Sunnah dan Ketahui 7 Sebab Kenapa Badan Perlukannya

7 Sebab Kenapa Badan Anda Perlukan Formulasi Yang Menakjubkan Ini?

1. Formulasi penjagaan tubuh badan yang menyeluruh.
2. Mengandungi antioksidan bagi melawan radikal bebas.
3. Membantu meningkatkan tenaga dan juga stamina tubuh badan.
4. Membantu meningkatkan kekuatan imuniti badan secara semulajadi.
5. Meningkatkan kecerdasan minda.
6. Membantu proses penghadaman lengkap dan cepat.
7. Membantu melancarkan pengaliran darah.


JS7

Formula makanan sunnah 7 dalam 1 yang unik.
Gabungan ramuan sunnah yang terbukti berkesan secara saintifik.
Mudah diamalkan untuk menepati sunnah dan keperluan badan.
7 Makanan Sunnah dalam JS7

1. Kurma
- Membantu masalah sukar tidur
- Sumber tenaga segera
- Menjaga kesihatan usus
Sabda Rasulullah S.A.W
"Berilah makan kurma kepada isteri-isteri kamu yang hamil,kerana sekiranya wanita hamil itu memakan buah kurma,nescaya anak yang bakal dilahirkan itu menjadi anak yang penyabar, 
bersopan santun serta cerdas pemikirannya."

2. Madu
- Membantu memberikan tenaga segera
- Membantu masalah alahan
- Meningkatkan imunisasi badan
Sabda Rasulullah S.A.W
"Siapa minum madu 3 pagi dalam setiap bulan tidak akan ditimpa bala (penyakit) berat." 
(Hadiht Riwayat Abu Hurairah R.A)

3. Cuka Epal
- Membantu menyihatkan otot badan
- Membantu mengawal gula dalam darah
- Memberikan tenaga kepada badan
Sabda Rasulullah S.A.W
"Sebaik-baik hidangan makanan ialah Khal. Ya Allah berkatilah pada Khal, sesungguhnya Khal 
adalah makanan nabi-nabi terdahulu sebelum aku dan jangan terputus Khal dalam satu rumah."
(Hadiht riwayat Muslim,Ibnu Majah).

4. Buah Delima
- Membantu penghasilan sel darah merah
- Meningkatkan kepekaan saraf dan otot
- Membantu mengawal gula dalam darah
Sabda Rasulullah S.A.W
"Makanlah buah delima berserta minyak atau lemaknya kerana ia dapat mengaktifkan pencernaan."
(HR Imam Ahmad).

5. Anggur / Kismis
- Membantu menghalang pertumbuhan sel kanser
- Meningkatkan daya ingatan
- Membantu menguatkan saraf
Sabda Rasulullah S.A.W
"Biasakanlah memakan kismis kerana kismis dapat menghilangkan kepahitan, menghilangkan 
lendir, menyihatkan badan, membaguskan rupa, menguatkan saraf dan menghilang letih."

6. Halia
- Membantu masalah usus
- Mengurangkan inflamasi badan
- Membantu mengawal obesiti
Abu Naim meriwayatkan dari Abu Said al-Kbudri bahawa Raja Rom telah memberi satu bejana 
halia kepada Rasulullah S.A.W, maka baginda memakannya dan dibarikan juga kepada para 
sahabat yang ada bersamanya.

7. Habbatus Sauda
- Membantu masalah penghadaman
- Meningkatkan imunisasi badan
- Membantu masalah alahan
Sabda Rasulullah S.A.W
"Tetapkah kamu dengan Habbatus sauda' ini, kerana padanya terdapat penawar bagi segala penyakit kecuali as-saam (mati)."
(Hadith Riwayat Imam Al-Bukhari)


Harga JS7 : RM117.00 (270ml)
Penghantaran : RM10.00

Hubungi : 014-606 9996. Cepat sementara stok masih ada!

Sabtu, 23 Mei 2015

Tips Kurus Dengan Pantas dan Efektif

PERUT BUNCIT !! PINGGANG BERLEMAK !!

BODYSpray adalah jalan penyelesaian anda dengan hanya semudah SATU SEMBURAN SAHAJA!

Sehingga kini, sudah ramai pengguna berpuas hati dengan BodySpray kerana ia boleh digunakan dengan MUDAH, PANTAS dan EFEKTIF.
APA ITU BODYSPRAY?

BodySpray merupakan produk terkini yang mampu menyelesaikan pelbagai masalah dengan hanya semburan. Semburan inilah yang akan menghasilkan kesan penyembuhan dan pembakaran lemak pada kulit anda.

Kami prihatin Menjadikan anda RAMPING dan BERGAYA.

CARA PEMAKAIAN BODYSPRAY

Penguna BodySpray hanya perlu spray di permukaan yang bermasalah dan biarkan. Ia akan bertahan selama 12 Jam!Hanya sembur di tempat berlemak sambil2 tengok tv.

  • BODYSPRAY membakar LEMAK dengan PANTAS & EFEKTIF!
  •     Tak payah nak bersenam susah2 atau makan ubat.
  •     Tak perlu lagi berlapar untuk kurus!
  •     Mudah digunakan dan Pantas (hanya guna 3 kali sehari).
    

Cara penggunaan BodySpray juga kami sediakan di dalam produk.
PERCUMA PENGHANTARAN!

Kilang Pengeluaran BodySpray jugak bertaraf GMP serta di sahkan oleh P.P.I.M.(Persatuan Pengguna Islam Malaysia)Sebarang pertanyaan, boleh SMS / WhatsApp ke nombor 014-606 9996