Ahad, 28 Jun 2015

Rawat Pneumonia dengan Cendawan Susu Harimau

Perkasakan Paru-paru dengan Herba Khazanah Negara

Testimoni:
Pada tahun 2014, saya telah disahkan mengidap pneumonia (kulat dalam paru-paru) oleh doktor. Akibatnya saya mengalami muntah berdarah, dan badan saya mudah penat.

Pada bulan Oktober tahun yang sama, saya telah mendapat tahu tentang Well3 Tiger Milk Mushroom. Saya mengamalkan produk ini setiap hari, satu kapsul. Hasilnya, badan saya rasa lebih bertenaga, dan saya tidak lagi mengalami muntah darah. Lebih menarik lagi, saya bersyukur kerana masalah kesihatan saya telah pulih dalam tempoh menerima rawatan doktor.

Affendi Muhd Noh, 50 Tahun
Peniaga
Masalah Kesihatan : Pneumonia


Pneumonia adalah jangkitan paru-paru yang biasa disebabkan oleh bakteria,virus dan kulat. Ia boleh menyebabkan anda sakit, batuk, demam dan sukar bernafas. Pneumonia biasanya tercetus apabila kuman masuk ke dalam paru-paru melalui pernafasan. Jangkitan lebih mudah terjadi apabila daya ketahanan badan lemah,berlaku pencemaran udara melalui pemanasan dan memasak menggunakan bahan api biojisim seperti kayu atau najis binatang, serta perokok sekunder. Anda juga boleh menghidap jangkitan ini selepas mendapat demam atau selesema. Penyakit ini boleh dielakkan menerusi imunisasi, zat mencukupi, dan menangani faktor persekitaran. -Sumber dari American Lung Association, dan World Health Organization (WHO).

Lignosus rhinoceros, atau lebih dikenali sebagai Cendawan Susu Harimau (Tiger Milk Mushroom), adalah herba khazanah negara. Ia digunakan secara meluas oleh komuniti pribumi di Semenanjung Malaysia bagi merawat pelbagai jenis penyakit. Kajian saintifik telah menunjukkan bahawa herba ini mempunyai kesan anti-inflamasi, antioksidan, dan kawalan imun yang tinggi. Cendawan Susu Harimau dapat merangsang daya ketahanan sekunder sistem imun badan ke tahap optimal bagi melawan bendasing atau bahan luaran. Hasilnya, badan kita menikmati daya imun yang lebih kuat bagi menangkis masalah pernafasan disebabkan oleh bakteria dan virus.


30 x 250mg (per capsule)


LiGNO Cendawan Susu Harimau   : RM169.60 + RM10 (Penghantaran)
Jika berminat/ sebarang pertanyaan : Hubungi 014-606 9996

15 x 21g
White Coffee Cendawan Susu Harimau : RM38.15 + RM10 (Penghantaran)
Jika berminat/ sebarang pertanyaan   : Hubungi 014-606 9996


0 comments:

Catat Ulasan