Sabtu, 5 Mei 2012

Susu Kambing: Keistimewaan & Manfaat

Assalamualaikum W.B.T,

3 Ciri Keistimewaan:
1. Tepung susu kambing Holand berkualiti tinggi dan 100% tulen telah mendapat banyak pengiktirafan (sejak tahun 1897).
2. Ditambah dengan kolostrum (IgG20%), protein soya, inulin, frukto-oligosakarida (FOS), madu dan ekstrak aloe vera.
3. Dibungkus dalam paket kecil yang berasingan bagi mengekalkan kesegaran susu kambing dan mudah dibawa.



6 Kesan Utama:
1. Susu kambing adalah pilihan baik untuk mereka yang mempunyai alahan dan intoleransi laktosa terhadap susu lembu.
2. Susu kambing mengandungi kalsium (mencegah osteoporosis), protein dan mineral yang lebih tinggi daripada susu lembu.
3. Mirip komponen tisu perut, usus besar dan usus kecil manusia, ia berupaya membantu penyakit-penyakit organ berkenaan seperti asid perut (asid hidroklorik), perut kembung dan sembelit.
4. Membantu meneutralkan pH badan yang bersifat asid dan membantu pembakaran lemak sehingga 20 kali ganda.
5. Mengurangkan risiko menghidap sindrom metabolik dan kanser payudara sebanyak 62% dan 50% masing-masing.
6. Kaya dengan kalium - mengekalkan tekanan darah normal dan meningkatkan kesihatan jantung.

SIAPA yang mendapat manfaat dari susu kambing:
1. Kanak-kanak – Membantu tumbesaran
2. Pekerja sibuk – Meningkatkan pelbagai nutrien untuk menjaga kesihatan.
3. Wanita mengandung menyusu dan bekerja – meningkatkan penyerapan kalsium dan mineral bagi menguatkan sistem imun.
4. Warga emas – Mencegah osteoporosis dan meningkatkan daya ketahanan.

Cara penyediaan:
1 paket ( 21g ) + 200 ml air panas atau suam,1-2 hidangan sehari 

Berat bersih : 15 paket x 21g/0.7oz


Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
Tel: 014-606 9996

p/s: Saya dah cuba, anda bila lagi???

1 comments:

  1. Betul...betull...orang tua saya pun minum susu kambing ...

    BalasPadam